Gardiner til køkkenet – hvilket køkkengardin skal jeg vælge?

Gardiner til køkkenet Før i tiden var køkkenet bare et rum, hvor vi lavede mad. I dag er køkkenet dog et alsidigt rum, hvor det ikke kun er madlavningen, der er i centrum - fællesskab, samvær og kvalitetstid med familien er i lige så høj grad en del af det moderne køkken. Derfor er det vigtigt, at gardinerne i køkkenet understøtter den gode stemning - det mener vi i hvert fald hos Gardindelux. I dette indlæg giver vi et par gode råd til, hvordan du vælger de rigtige køkkengardiner.

Hav hygiejnen og det praktiske in mente

Selv om køkkenet er meget mere end et sted, hvor vi laver mad, er madlavningen selvsagt stadig en stor del af rummet. Derfor er det bestemt heller ikke ligegyldigt, hvilke gardiner du vælger til køkkenet. For mados, fedt og stænk fra opvasken sætter sig i gardinerne, og hygiejne og det praktiske aspekt er ligeledes vigtige faktorer, du skal overveje, inden du køber køkkengardiner.

Hvis du ønsker en gardintype, der er både flot og nem at rengøre, kan du eksempelvis vælge persienner - enten de klassiske alu-persienner eller de lidt mere rustikke træpersienner. Begge typer er forholdsvist nemme at holde rene med en klud eller en støvsuger og er derfor oplagte valg som gardiner til køkkenet. Alternativt kan du vælge rullegardiner, som også kan være en praktisk løsning, hvis du vælger en model i det rette materiale.

Skab balance mellem det praktiske og det smukke

Selvfølgelig skal vi ikke glemme, at køkkengardinerne også skal være smukke og stilfulde, og det handler derfor om at kunne balancere det praktiske med det smukke, når du skal vælge gardiner til køkkenet. Hvis du er mere til det trendy og stilsikre, kan du med fordel vælge plisségardiner, som dog er lidt sværere at holde rene end persienner og rullegardiner. Hvis du mangler inspiration til dit gardinvalg, er du altid velkommen til at kontakte Gardindelux og høre nærmere. billede persienner køkken