Montering af gardiner

gardiner montering Hos Gardindelux har vi gardiner til enhver smag. For med de rette gardiner og persienner kan du sætte dit helt eget særpræg på stemningen og indeklimaet i hjemmet eller på kontoret. Desværre kan montering af gardiner være nemmere sagt end gjort. Derfor har vi samlet en lille guide til, hvad du skal overveje, inden du køber og monterer dine nyindkøbte produkter fra Gardindelux.

Vælg den rette størrelse

Inden du køber dine gardiner eller persienner, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om længde og bredde. For det er afgørende for det endelige finish, at du vælger den rette størrelse - uanset om du er til rullegardiner, duogardiner, plisségardiner eller persienner. Hvis gardinerne for eksempel skal gå helt ned til gulvet, kan du med fordel sørge for, at der er 3 centimeter mellem gulv og gardin. Det ser pænere ud og sikrer, at der ikke kommer så meget støv i gardinet. Gardiner, der kun skal dække vindueskarmen, kan derimod med fordel tilpasses, så bunden slutter 9-10 centimeter under karmen. Hvis der er en radiator under vinduet, ser det til gengæld pænest ud, hvis gardinerne slutter cirka 3 centimeter over radiatoren.

Monteringen afhænger af gardinerne

Der findes forskellige ophængningssystemer til de forskellige gardintyper, vi fører hos Gardindelux, og monteringen af gardinerne afhænger derfor af den gardintype, du har valgt. Persienner og plisségardiner har for eksempel et ophængningssystem, hvor du “klikker” gardinerne fast i karmen med et beslag, mens andre gardintyper kan have andre systemer. Hvis du er i tvivl om, hvordan du nemmest hænger dine gardiner op, kan du med fordel klikke dig ind på siden her, hvor du finder et lille udvalg af instruktionsvideoer, hvor vi demonstrerer, hvordan du opmåler og monterer.

Hjælp til montering

Hvis du ikke selv ønsker at stå for monteringen af dine gardiner, er du altid velkommen til at kontakte Gardindelux og bestille montage. monteringsguide gardiner